Q

Ofte stilte spørsmål

Her er svar på en del spørsmål vi ofte får:


Q.      Er Lifeness vanskelig å bruke i dagens praksis?

Vår erfaring er at de som bruker Lifeness sparer tid i forhold til vanlig praksis, og helsepersonell får en mye enklere hverdag fordi de får bedre oversikt over egne pasienter samt en enklere måte å kommunisere med pasientene på.

Opplæringen tar ca 40 min x 2, så man er raskt i gang med å bruke løsningen.


Q.      Er Lifeness integrert med de andre systemene vi bruker?

Det finnes mange forskjellige typer elektronisk journalføring og systemer. Mange av disse er ikke skybaserte og fremtidsrettet, derfor vil vi fokusere på å tilpasse oss de nye retningslinjene for deling av informasjon. Vi vil tilrettelegge for et åpent API, og samarbeide med journalsystemene for å tilpasse best mulig.


Q.      Vil pasienten kunne kontakte meg hele tiden?

Pasienten kan kontakte deg ved å sende melding. Vår erfaring så langt er at pasienter sjelden skriver for mye, snarere motsatt. Dette er fordi Lifeness er designet for at pasienten kun skal registrere det viktigste slik at du som helsepersonell skal kunne følge hun eller han på en enkel måte. Lifeness er designet for at du skal spare tid og for at du skal kunne jobbe mer effektivt. Dette gjenspeiles også tilbakemeldingene vi har fått. Vi jobber hele tiden med å utvikle Lifeness slik at det fungerer best mulig for helsepersonell og pasient.


Q.      Hvordan kan vi som klinikk/helsepersonell få betalt for oppfølging gjennom Lifeness?

Det er mange måter å gjøre dette på. Lifeness har sikkerhetsklasse 4 (den høyeste), noe som betyr at dere kan ta betalt for den kommunikasjonen du gjør gjennom Lifeness, dersom dere ønsker det. Fordi du kan følge opp pasienten tett, og hjelpe når det er nødvendig, trenger ikke pasienten å komme ofte til fysisk konsultasjon. Det betyr at du kan gi bedre oppfølging over tid, med bedre resultater og bedre tidsbruk.


Q.      Hva om pasientene blir stresset av veiing, vil det kunne resultere i en spiseforstyrrelse?

Når pasienten er hjemme er det vanskelig å vite hva de gjør. Med Lifeness får du mer tilgang til å se hva som faktisk skjer hjemme hos pasienten. Det betyr at hvis du anbefaler pasienten å veie seg selv en gang i uken, og du ser at hun eller han gjør det mye oftere, vil du som helsepersonell være bedre egnet til å bli oppmerksom på dette. Det vil med andre ord være lettere å se dette. Langsiktig vekttap er korrelert med ukentlig veiing.


Q.      Hvordan kan vi vite at dette vil fungere?

Lifeness er utviklet av helsepersonell og pasienter i klinikk over flere år med mange års testing og forbedring. Dette for å sikre at plattformen er best egnet til å faktisk fungere, slik at den brukes regelmessig av pasienter og helsepersonell.

Resultater så langt viser at pasienter som bruker Lifeness sammenlignet med de som ikke gjør det, går 5 ganger mer ned i vekt.

Helsepersonell rapporterer også om bedre tidsbruk, samt at de kan gi bedre behandling. Vi er sikre på at Lifeness gir gode resultater. Ta kontakt slik at dere kan prøve det ut, og kan oppleve det selv.


Q.      Er det trygt å bruke?

Ja, Lifeness overholder de høyeste medisinske sikkerhetsstandardene, grad 4.


Q.      Kan vi dokumentere bruken av dette, eller trenger vi å dobbeldokumentere i den elektroniske pasientjournalen?

Det du gjør er logget i Lifeness. Det betyr at det du ser av pasientinformasjon, loggføres. Dette for å sikre at riktig helsepersonell har tilgang til riktige pasienter. Alle loggene og meldingene er også lagret i Lifeness. Du kan også lage PDF-rapporter for dokumentasjon, som kan overføres til ditt pasientjournalsystem.


Q.      Forventer pasienten at vi skriver mye tilbake og at vi svarer med en gang?

Det er viktig å informere pasienten når de kan forvente svar. Vi anbefaler at du forteller pasienten at de kan forvente svar innen 5 virkedager. Pasienten forventer ikke at du skriver mye tilbake, men en kort melding om at du har sett hva de skrev, er motiverende og vil gi pasienten bedre resultater på lang sikt. For å gjøre det enkelt for deg som helsepersonell kan du sende meldinger til flere pasienter samtidig. Pasienten vil få dette som privat melding, og vil oppleve det som motiverende å bli sett.


Q.      Er det ikke urettferdig at noen av pasientene våre ikke er i stand til å bruke det, som de mindre teknologikyndige?

Vi er enige i at det ville være best å ha noe som fungerer for alle. Imidlertid kan vi ikke holde igjen utviklingen av moderne medisin fordi noen pasienter er mindre tekniske. Lifeness er utviklet for å være så brukervennlig som mulig, og vår testing og erfaring viser at også de minst teknologikyndige synes det er enkelt å bruke Lifeness, så lenge de har en smarttelefon. Vi har f.eks. erfart at pasienter i 70 årene fint har klart å bruke Lifeness med sin smarttelefon.


Q.      Hva om pasienten slutter å bruke Lifeness, hva gjør vi da?

Det er viktig å finne ut hvorfor pasienten stoppet for å logge, eller å bruke Lifeness. I dashbordet vil du enkelt kunne se hvem av pasientene som er mindre aktive. Vi anbefaler at du sender melding til de pasientene som er mindre aktive, for å spørre hvordan de har det, og at loggføring regelmessig gir bedre resultater på lang sikt. Du kan enkelt gjøre dette med mange pasienter samtidig, for å lette arbeidet ditt.


Q.      Hvordan kan vi best bruke Lifeness til å motivere pasienten?

Vi har en gjennomgående beskrivelse av dette i brukerhåndboken. Lifeness inneholder mange enkle verktøy som gir gode resultater for pasientene på lang sikt.


Q.      Kan jeg slå av meldinger, slik at pasienter ikke kan kontakte meg hele tiden?

Se svar ovenfor.


Q.      Hvor mye koster det å bruke?

Lifeness er utviklet for å hjelpe deg til å kunne gi mer effektiv og bedre behandling. Det sparer tid, og sørger for at det er lettere for deg å bruke dine ressurser riktig. Dette betyr at du på lang sikt vil spare tid, samtidig som kvaliteten på behandlingen vil bli bedre. Kostnaden på Lifeness gjenspeiler dette, og vi gjør gjerne en beregning for å vise deg hvordan dette vil se ut for dere.


Q.      Pasientene stiller mange spørsmål om sikkerhet og personopplysninger. De vet ofte mer enn meg om IT. Hvordan kan jeg vite at Lifeness er trygt, og hvordan kan jeg føle meg trygg på svarene jeg gir mine pasienter?

Vi vil gi deg det du og pasienten trenger av svar, slik at du kan fokusere på å gjøre din jobb i behandlingen og oppfølgingen av pasienten. Lifeness følger de høyeste standardene for sikkerhet og behandling av personopplysninger, og du kan alltid gå dette etter i sømmene via informasjonen vi gir deg når du begynner å bruke Lifeness.


Q.      Hvordan fungerer systemet for pasienten?

Vi har utviklet en app til både Apple og Android. Pasienten kan laste ned appen fra Apple Store eller Google Play, og deretter er det enkelt for pasienten å melde seg inn, og for klinikken å legge til pasienten.


Q.      Er det komplisert å ta i bruk plattformen?

Det er enkelt å bruke Lifeness, plattformen er skybasert slik at du kan logge inn fra hvilken som helst PC/Mac eller nettbrett. Innlogging skjer med sikkerhetsnivå 4.